Tähtinäytökset

Turun Ursan yleisölle suunnatut tähtinäytökset pidetään Iso-Heikkilän tähtitornissa (Pohjantähdentie 7) selkeinä perjantai-iltoina lokakuun lopusta maaliskuulle klo 19-21. Paikalle voi näytöksen aikana tulla milloin vain haluaa, kunhan sää on kirkas. (Kaukoputki ainoastaan suurentaa kohteita. Jos tähtiä ei näe paljaalla silmällä, ei niitä voi kaukoputkellakaan erottaa.)

Talvikauden 2023-24 näytökset ovat tältä keväältä päättyneet. Kiitos kaikille näytöksissä käyneille! Jatkamme jälleen lokakuussa, näillä näkymin 18.10.2024.

Tähtinäytöksissä peritään pääsymaksu, joka on aikuisilta 5 euroa, opiskelijoilta, lapsilta, eläkeläisiltä ja työttömiltä 3 euroa. Perhelippu (1 tai 2 aikuista ja lapset) on 10 euroa. Maksaa voi käteisellä tai kortilla. Turun Ursan jäsenet pääsevät tähtinäytöksiin ilmaiseksi.

Tähtitornissa on ulkoilman lämpötila, joten riittävän lämmin pukeutuminen on välttämätöntä! Huomioithan myös, ettei tornilla ole wc-tiloja. Tähtinäytöksiin osallistutaan omalla vastuulla.

Tervetuloa!

Sijainti

Iso-Heikkilän tähtitorni sijaitsee Turun Iso-Heikkilän kaupunginosassa Pohjantähdentien päässä. Kerrostaloalueella on vähänlaisesti vapaita kadunvarsipaikkoja, suosittelemme joukkoliikennettä. Pyydämme lisäksi näytökseen tulijoita välttämään autolla ajamista Pohjantähdentielle. (Katu on umpikuja, ja täynnä asukkaiden autoja. Sen päässä on hankala kääntyä.) Busseilla 32 ja 42 Kauppatorilta Pansion ja Pernon suuntaan tähtitornin pysäkki ”Otavanaukio” on Iso-Heikkilän liikenneympyrässä. Siitä tähtitornille on noin sadan metrin matka. Iso-Heikkilän tähtitorni ei ole esteetön. Kulku tähtitornille tapahtuu puiden alta kerrostalon puolelta. (Taskulamppu kannattaa ottaa mukaan epätasaisen maaston vuoksi.) Varsinkin talvella leikkikentän puolelta kallion yli tultaessa kulku tapahtuu omalla vastuulla ja siinä tulee noudattaa suurta varovaisuutta liukkauden vuoksi.

Ks. Iso-Heikkilän tähtitornin sijainti Turun Seudun Karttapalvelussa.

Ryhmät ja tilausnäytökset

Ryhmä- ja tilausnäytöspyynnöt voi lähettää osoitteeseen turun-ursa-hallitus@googlegroups.com. Minimihinta tilausnäytöksille on 50€. Emme tee ryhmänäytöksiä niinä perjantai-iltoina, kun tähtitornilla on tähtinäytös.