Ajankohtaista

Ajankohtaista Turun Ursassa

Viimeisimmät artikkelit voit lukea artikkeleiden omalta sivulta tämän linkin takaa.

Tulevia tapahtumia

Kuukauden tähtitaivas

Mitä tähtitaivaalla voi tässä kuussa nähdä? ”Mikä se kirkas tähti on illansuussa läntisellä taivaalla”, mitä planeettoja on näkyvillä, onko jotain muuta kiinnostavaa nähtävillä? Mitä tähtikuvioita taivaalla on, ja millaisia tarinoita niihin liitetään? Näihin ja muihin kysymyksiin saa vastauksen Turun Ursan tähtitaivaan kuukausikatsauksessa Avaruuspuisto Väisälän planetaariossa Tuorlassa (Väisäläntie 20, Kaarina).

Turun Ursa pitää Kuukauden tähtitaivas -esityksiä Tuorlan planetaariossa joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13. (Ei touko-heinäkuussa.) Esityksen hinta on 8€ aikuisilta, Turun Ursan jäsenille hinta on 6€. Tervetuloa! Lippuja voi ostaa etukäteen Avaruuspuiston nettisivuilta.

Lisätietoa Avaruuspuisto Väisälästä löytyy tästä linkistä

Osta Kuukauden tähtitaivas -liput etukäteen tästä linkistä

Kolmas Tila -teatteriryhmän luentotilaisuus

Perjantaina 27.1. ja 10.2.2023 Iso-Heikkilän tähtitornilla on samanaikaisesti kaksi tapahtumaa: Turun Ursan tähtinäytös kirkkaalla säällä klo 19-21 sekä Kolmas Tila -teatteriryhmän luentotilaisuus Raumzeit-esityksen tiimoilta klo 19.15 ja klo 20.15. Kolmas Tilan 2.2. Manillan Vanhalla Viinatehtaalla ensi-iltaan tuleva Raumzeit sivuaa myös Iso-Heikkilän tähtitornin historiaa. Siksi tammi-helmikuun taitteessa tähtitornilla pääseekin kuulemaan tähtitieteen historiasta Turussa ja maailmalla.

”Tähtiä on tarkkailtu jo esihistoriallisesta ajasta alkaen, mutta milloin tähtitieteestä tuli tiedettä? Entä miten Iso-Heikkilän observatoriolla metsästettiin aikoinaan suuri määrä uusia asteroideja? Esimerkiksi näistä kiehtovista aiheista kuulet illan tietoiskun aikana”, luennon pitävä tähtitieteilijä FT Pasi Nurmi lupaa. Nurmi on Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön koordinaattori sekä Tiedekeskus ja LUMA -yksikön johtaja. Luento kuullaan sekä 27.1. että 10.2. kahdesti, klo 19.15 ja 20.15.

Huom! Kolmas Tila järjestää luennot säästä riippumatta Iso-Heikkilän tähtitornin itäisessä kuvussa. Luennolle on vapaa pääsy, kun taas Turun Ursan tähtinäytökseen läntisessä kuvussa on pääsymaksu (5€ / 3€). Tähtinäytös järjestetään ainoastaan, jos sää on selkeä. Lisätietoa Kolmas Tila -ryhmästä: kolmastila.net