Ajankohtaista

Ajankohtaista Turun Ursassa

Viimeisimmät artikkelit voit lukea artikkeleiden omalta sivulta tämän linkin takaa.

Tulevia tapahtumia

Cygnus-kesätapahtuma Houtskarissa

Tähtiharrastajien kesätapahtuma Cygnus järjestetään tänä vuonna Paraisten Houtskarissa, Turunmaan saaristossa, to-su 27.-30.7.2023. Cygnus-sivut löytyvät Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry:n sivuilta osoitteesta www.ursa.fi/c2023. Cygnukselle ilmoittaudutaan Ursan verkkokaupassa.

Cygnus on aktiiviharrastajien perinteinen ”get together”, jossa päivitetään kuulumisia, tavataan harrastajia ympäri Suomea (ja joskus maailmalta), kuullaan kiintoisia esitelmiä, tehdään workshoppeja, suunnitellaan tapahtumia ja toimintaa, saadaan ideoita, ihastellaan toisten tekemiä havaintoja / havaintolaitteita, ja tietysti saunotaan, vietetään yhteistä aikaa ja ihastellaan taivaan ilmiöitä hyvässä seurassa.

Cygnuksen paikka vaihtelee vuosittain, järjestelyistä vastaavat valtakunnallinen Ursa yhteistyössä jonkin paikallisyhdistyksen kanssa. Tänä vuonna järjestelyissä ovat Ursan lisäksi mukana myös Turun Ursa sekä Salon seudun UrSalo. Tarkka paikka Houtskarissa on Saaristokoulu – Skärgårdsskolan.

Nähdään Cygnuksella!

Lue lisää Cygnus 2023 -tapahtumasta tästä linkistä

Ilmoittaudu Cygnukselle Ursan verkkokaupassa tästä linkistä

 

Kuukauden tähtitaivas

Mitä tähtitaivaalla voi tässä kuussa nähdä? ”Mikä se kirkas tähti on illansuussa läntisellä taivaalla”, mitä planeettoja on näkyvillä, onko jotain muuta kiinnostavaa nähtävillä? Mitä tähtikuvioita taivaalla on, ja millaisia tarinoita niihin liitetään? Näihin ja muihin kysymyksiin saa vastauksen Turun Ursan tähtitaivaan kuukausikatsauksessa Avaruuspuisto Väisälän planetaariossa Tuorlassa (Väisäläntie 20, Kaarina).

Turun Ursa pitää Kuukauden tähtitaivas -esityksiä Tuorlan planetaariossa joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13. (Ei touko-heinäkuussa.) Esityksen hinta on 8€ aikuisilta, Turun Ursan jäsenille hinta on 6€. Tervetuloa! Lippuja voi ostaa etukäteen Avaruuspuiston nettisivuilta.

Lisätietoa Avaruuspuisto Väisälästä löytyy tästä linkistä

Osta Kuukauden tähtitaivas -liput etukäteen tästä linkistä